Polícia na východnej hranici obmedzila kamiónovú dopravu

13.11.2023 Sobrance

Vyšné Nemecké 13. novembra (TASR) - Kruhový objazd v obci Hriadky v okrese Trebišov je momentálne plne prejazdný, vodiči sa tam už nezdržia. TASR o tom informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

"Na zjazde z diaľnice D1 sú za sebou v jednom jazdnom pruhu odstavované kamióny smerujúce k hraničnému priechodu Vyšné Nemecké," uviedla s tým, že ide zhruba o kilometrovú kolónu. Pred Michalovcami v smere od Petroviec nad Laborcom je kamiónová doprava odstavovaná.

Kolóna nákladných vozidiel od hraničného priechodu Vyšné Nemecké po obec Závadka je podľa Ivanovej vybavovaná priebežne a podľa počtu vybavených kamiónov je priebežne púšťaná odstavená doprava.

Kolóna a prijaté opatrenia smerom k východnej hranici súvisia s presunom kamiónovej dopravy cez územie Slovenska v dôsledku obmedzení jej prístupu na Ukrajinu z Poľskej republiky.

Situácia na východnej hranici si vyžiadala obmedzenie presunu kamiónovej dopravy. Dôvodom je nárast nákladnej dopravy, k čomu došlo v nedeľu (12. 11.) po 22.00 h. TASR o tom informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová s tým, že kolóny sa vytvárajú nielen pred hraničným priechodom Vyšné Nemecké, ale aj v prihraničných oblastiach.

Uprednostňovaná je kamiónová doprava prepravujúca potraviny podliehajúce skaze, tovar s rýchlou dobou exspirácie, zvieratá a humanitárnu pomoc. Ivanová však pripomenula, že vodiči musia predložiť potrebné doklady o prevážanom tovare.

V súvislosti s prijatými opatreniami dodala, že bolo nevyhnutné zabezpečiť plynulosť cestnej premávky a bezpečné radenie prichádzajúcich nielen nákladných motorových vozidiel, ale aj osobných vozidiel smerujúcich k hraničnému priechodu.

Polícia zároveň apeluje na všetkých vodičov, aby zvýšili opatrnosť a boli ohľaduplní. "Nielen v úseku od obce Závadka až po hraničný priechod Vyšné Nemecké sú v teréne policajti, ale rovnako tak sú aj na miestach, kde dochádza k odklonu dopravy, preto najmä vodičov kamiónovej dopravy vyzývame na rešpektovanie pokynov príslušníkov Policajného zboru," doplnila.
 

Vyberte región